Spieropbouw

Eiwitten

Eiwitten zijn de belangrijke bouwstenen voor het menselijke lichaam. Zonder kan het lichaam niet functioneren. Het lichaam heeft namelijk eiwitten nodig om spieren op te bouwen, maar ook om het lichaam te herstellen. Mensen die regelmatig sporten en/of een speciaal dieet volgen, kunnen  eiwitshakes gebruiken om hun lichaam te voorzien van de eiwitbehoefte die zij nodig hebben. Dit bevordert o.a. het herstel na een trainingssessie. 

My Fit Nutrition Whey Protein

Whey Protein

My Fit Whey Protein bevat uitsluitend hoogwaardige eiwitten uit concentraat en isolaat. Ideaal voor spiergroei, dieet en spierherstel. 23 g eiwitten per dosering.

Dosering 30 gram (1 scoop)
 100 gram30 gram
Calorieën388,2 Kcal116,5 Kcal
Energiewaarde1628,7 KJ488,6 KJ
Eiwit (op droge stof basis)77,1 gram23,1 gram
Koolhydraten7,3 gram2,2 gram
 – waarvan suikers3,2 gram0,9 gram
Vet6,5 gram1,9 gram
 – waarvan verzadigde vetten4,0 gram1,2 gram
Vezels3,7 gram1,1 gram
Natrium0,19 gram0,06 gram
Zout0,49 gram0,15 gram
My Fit Nutrition Whey Protein Pro

Whey Protein Pro

Whey Protein Pro bestaat uit zeer hoge kwaliteit whey proteïne concentraat, isolaat en hydroisolaat en bevat minimaal 80% eiwit.

Dosering 30 gram (1 scoop)
 100 gram 30 gram
Calorieën399 Kcal120 Kcal
Energiewaarden1662Kj499Kj
Eiwit (op droge stof basis)80 gram24 gram
Koolhydraten8 gram2,4 gram
Vet6 gram1,8 gram
BCAA 6600mg
Glutamine 5160mg

Kracht

Eiwitten zijn de belangrijke bouwstenen voor het menselijke lichaam. Zonder kan het lichaam niet functioneren. Het lichaam heeft namelijk eiwitten nodig om spieren op te bouwen, maar ook om het lichaam te herstellen. Mensen die regelmatig sporten en/of een speciaal dieet volgen, kunnen  eiwitshakes gebruiken om hun lichaam te voorzien van de eiwitbehoefte die zij nodig hebben. Dit bevordert o.a. het herstel na een trainingssessie. 

My Fit Nutrition creatine

Creatine

Creatine is een lichaamseigen stof die voorkomt in de spieren. Het speelt een belangrijke rol bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen.  Als je extra creatine inneemt, kun je een aantal seconden toevoegen aan het trainen. Het voordeel hiervan is dat de spieren minder snel verzuren, waardoor de sportprestatie aanzienlijk verhoogd kan worden. Ook het bereiken van een hogere snelheid (bijvoorbeeld sprinten) en sneller herstel tussen sets zijn te danken aan creatine.

Dosering 5 gram (1 scoop)
 Creatine Monohydraat5 gram 
Train Insane Pre-workout

Pre-Workout

Absolute #1 Pre-workout! Train Insane is samengesteld voor degene die next level wilt trainen. Met de extreme dosis ervaar je een pomp en energie

Dosering 8 gram (1 scoop)
L-Arginine1500 mg
L-Citrulline1450 mg
L-Thyrosine400 mg
Beta Alanine1800 mg
Taurine900 mg
Cafeine250 mg
Vitamine C240 mg
Vitamine D34 mcg
Kalium132,2 mg
Magnesium119 mg
My Fit Nutrition Vinitrox

Vinitrox

Vinitrox is een stof die gepatenteerd is die een zeer uitzonderlijke eigenschap heeft in het verhogen van het NO (NItric Oxide). Vinitrox zorgt voor een betere aanvoer van bloed en voedingsstoffen naar de spieren. Hierdoor wordt je sterker en kan je de oefeningen beter uitoefenen. En het zorgt tevens voor een sneller herstel tijdens de training voor het uitoefenen van de volgende set. Doordat je je spieren beter kan belasten worden ze meer gestimuleerd te groeien. Het product Vinitrox bestaat uit Grape Polyphenols en Apple Chlorogenic Acid.

My Fit Nutrition BCAA

BCAA

De werking van BCAA’s is zeer van belang bij serieuze sporters en mensen die spiermassa willen aanmaken. Daarbij kan het helpen om spierafbraak tegen te gaan wanneer je ze voor de training neemt. Je lichaam breekt spieren af tijdens de training en dit kan door het nemen van deze supplementen voorkomen worden. Na de training kunnen BCAA’s bijdragen aan het verbeteren van de eiwitsynthese wat weer gunstig kan uitpakken voor de spieropbouw van het lichaam. De BCAA is perfect opneembaar voor een maximaal effect.

Dosering 11 gram
BCAA10,3 gram
 – Waarvan L-Leucine5,15 gram
 – Waarvan L-Valine2,57 gram
 – Waarvan L-Isoleucine2,57 gram
Vitamine C225,5 gram
Vitamine D10 mcg

Overige supplementen

Citrulline Malaat

Citrulline is een zogenaamde precursor van het aminozuur arginine. Dit betekent dat citrulline in ons lichaam omgezet kan worden naar arginine. Arginine staat bekend als NO-booster. NO staat hierbij voor Nitric Oxide (stikstofmonoxide), dat zorgt voor het verwijden van bloedvaten waardoor er meer zuurstof getransproteerd kan worden, naar de spieren voor meer energie. Een gunstig effect van NO-boosters is dat ze zorgen voor een grotere ‘pomp’ tijdens het trainen en daarmee spiergroei te bevorderen.

De effecten van citrulline malaat

Citrulline werkt, kort gezegd, door het stimuleren van de ATP-productie (ATP is de belangrijkste energiebron voor spieren), door het verwijderen van afvalstoffen zoals melkzuur en ammoniak uit het bloed en door na de training het creatinefosfaatherstel te stimuleren. Aan suppletie met citrulline malaat worden daarom eigenschappen toegeschreven waarvan zowel duur- als krachtsporters profijt zouden kunnen hebben, namelijk:

 • Citrulline malaat verbetert aërobische uithouding
 • Citrulline malaat verbetert het spieruithoudingsvermogen (je kan meer herhalingen maken)
 • Citrulline malaat vergroot de spierkracht
 • Citrulline malaat vermindert spierpijn na de training

Om het gemakkelijk te maken, kan je meteen via het onderstaande plaatje de juiste citrulline malaat kopen.

Beta-Alanine

Beta-alanine is ook een niet-essentieel aminozuur. Als je hiervan dagelijk 3-6 gram inneemt, zal de concentratie carnosine in je spieren toenemen.

Carnosine is een eiwit dat het lichaam maakt uit onder andere beta-alanine. Carnosine neutraliseert melkzuur welke in de spieren vrijkomt als deze met een hoge intensiteit samentrekken. Als spieren teveel melkzuur bevatten, stoppen ze met samentrekken. Carnosine stelt dat moment uit, waardoor je sporters intensiever kunt trainen en je spieren net die laatste reps kan laten maken.

Om het gemakkelijk te maken, kan je meteen via het onderstaande plaatje de juiste beta-alanine kopen.

L-Arginine

Arginine behoort tot een van de semi-essentiele aminozuren. Dat wil zeggen dat het door het lichaam zelf wordt aangemaakt, maar niet altijd in voldoende mate. Het komt veel voor bij verschillende stofwisselingen in het lichaam.

De effecten van L-Arginine

Bij personen die arginine innemen (als supplement), zal een stijging van het stikstofmonoxide (NO) in het bloed plaatsvinden. Het verbetert de doorbloeding in het hele lichaam (pomp) daarnaast zorgt het voor een vaatverwijding wat beter bekend staat als een goede pomp.

Ook helpt L-Arginine om het lichaam te ontdoen van ammoniak, versterkt het immuunsysteem en heeft een positieve invloed op het libido van de man. Studies suggereren ook dat L-Arginine de vetverbranding verbeterd. Het verbeterd de vetstofwisseling in ons lichaam. Dit bij elkaar maakt het een supplement die niet mag ontbreken in jouw stack!

BCAA

Branched-Chain Amino Acids, oftewel BCAA bestaat uit 3 essentiële aminozuren, namelijk:

 • leucine
 • isoleucine
 • valine.

Deze 3 drie aminozuren zijn voornamelijk aanwezig in de spieren en zijn van belang bij onder andere het tegengaan van spierafbraak. BCAA’s zijn essentieel en kunnen niet door het lichaam zelf aangemaakt worden. Dit betekent dat je ze dus via je voeding of supplementen tot je moet nemen. BCAA’s zijn zeer belangrijk bij sporters die spiermassa willen opbouwen. BCAA wordt na inname direct opgenomen door de spieren in tegenstelling tot de andere aminozuren welke eerst worden opgeslagen in de lever. Het helpt spierafbraak tegen te gaan als je ze voor de training neemt. Het lichaam breekt spieren af tijdens de training en dit kan door het nemen van BCAA voorkomen worden. Na het trainen kan BCAA bijdragen aan het verbeteren van de eiwitsynthese wat weer gunstig kan uitpakken voor de spieropbouw van het lichaam. Kortom een onmisbaar supplement!!

Carnitine

Carnitine is een essentieel aminozuur. Een van de primaire functies van carnitine is dat het vet omzet in energie. Door deze eigenschap is het ook vaak in fatburners te vinden. Als je dit supplement combineert met sportieve activiteiten, kan carnitine zorgen voor een hogere vetverbranding. De hoeveelheid carnitine bepaald de snelheid waarmee vet verbrand kan worden. Mannen hebben bijvoorbeeld van nature meer carnitine in de rode bloedcellen dan vrouwen. Dit is dus een uitstekend supplement voor degene die iets meer vet willen verbranden. Hou je wel aan de dosering en niet het hele potje als skittles leegeten!

Citrulline

Citrulline Malate helpt bij de spieropbouw, vetverbranding en prestaties. Citrulline stimuleert bepaalde stoffen in jouw lichaam welke helpen bij herstel na de training.  Daardoor zijn jouw spieren beter voorbereid op groei en je volgende training.

Ook belangrijk is dat citrulline helpt bij het verwijderen van afvalstoffen zoals melkzuur en ammoniak. Deze afvalstoffen worden geproduceerd door intensieve lichamelijke activiteit en eiwit stofwisseling. De afvalstoffen beschadigen de levende cellen en hebben een negatief effect op sportprestaties.

Dus even simpel gezegd zullen sporters die citrulline gebruiken meer energie hebben om harder en beter te kunnen trainen. Win win dus!

Creatine

Creatine is een stof die door ons eigen lichaam wordt aangemaakt en speelt een belangrijke rol bij onze energievoorziening en dan met name de spiercellen. Creatine wordt niet alleen van nature door ons lichaam aangemaakt, maar kan ook worden verkregen uit rood vlees.

Creatine verhoogt de voorraad creatine fosfaat; een energierijke stof in de spiercel. Hierdoor kan de maximale energie langer worden geleverd en kan er meer energierijk fosfaat worden getransporteerd naar plaatsen in de spiercel waar behoefte is aan snel beschikbare energie.

De meest voorkomende variant is monohydraat. Doordat jouw kracht en uithoudingsvermogen toenemen, kan je ook iets makkelijker vetvrije spiermassa opbouwen. Let er wel op dat door creatine, je iets meer vocht vasthoud dan gebruikelijk.

Glutamine

Hoe meer activiteit je verricht, hoe meer glutamine het  lichaam nodig heeft. Het is een van de belangrijke stoffen voor de opbouw van spieren. In bijna elke shake is ook glutamine te vinden. Van nature is glutamine al aanwezig in ons lichaam, maar naarmate we ouder worden, zal het lichaam minder hiervan kunnen produceren, dus kan je een handje helpen door dit supplement aan jouw stack toe te voegen.

Handig om te weten is dat vermoeidheid een gebrek aan glutamine kan zijn. Ook rusteloosheid en concentratie problemen zijn symptomen ervan. Inname van glutamine verhoogt de productie van gamma-aminoboterzuur oftewel GABA. Lang verhaal kort gemaakt, GABA werkt als een kalmerend middel, met een positief effect op meer rust, meer concentratie en een beter slaap. GABA kan je ook los kopen, maar als je zorgt dat je voldoende glutamine per dag inneemt, scheelt het weer een extra potje kopen. Win win dus!

Bovendien zijn er bewijzen dat glutamine het verlangen naar suiker en alcohol vermindert?!? Is dat even handig!

HMB

HMB (beta-hydroxy-methylboterzuur) komt al van nature in ons lichaam voor en werkt goed samen met leucine. Leucine zit altijd in BCAA en ook in shakes. De link met leucine leg ik omdat het een spieropbouwend effect heeft. HMB versterkt dit effect en verhoogt de opbouw van spiereiwitten en remt tegelijk de afbraak van spiereiwitten. Het lichaam blijft dus langer in een anabole staat (spieropbouwend). Naast de spieropbouwende functie zorgt het ook voor:

 • Versneld spierherstel
 • Verbeterde uithoudingsvermogen
 • Verlagen cholesterol
 • Vermindering lichaamsvet

ZN-MG-B6

Zink, Magnesium & Vitamine B6. Een supplement wat onder andere kramp kan voorkomen. Magnesium is het onderdeel wat dat helpt te voorkomen. Zink en vitamine B6 behoren tot de dagelijkse vitamine reeks.

Terug naar boven

Contactgegevens

Michael Bruijstens
Dwarsdijk 78
3078 JD, Rotterdam

+31 (0) 6 125 703 82
info@michaelbruijstens.com

Seema Karakus
Seema Karakus
15:17 10 Oct 18
12 lessen personal training met voedingsschema. Michael varieert qua training en pas zich ook aan wat jij fijn vindt. Duidelijke voedingsschema. Zeker aan aanrader!
Yolanda van Domburg
Yolanda van Domburg
21:09 22 Aug 18
Ik ben sinds 23 juli begonnen met trainen bij Michael Bruijstens. Nog net geen maand verder en ik boek al zeer goede resultaten. Dankzij het trainings- en voedingsschema wat hij voor mij heeft gemaakt ben ik afgevallen, strakker en ik voel mij ook veel beter en energieker. Hij heeft veel verstand van het menselijk lichaam en voeding maar dat is niet zo gek, hij heeft jaren ervaring en kennis opgedaan dus een echte pro. Mocht je een personal coach zoeken, voor welk doel dan ook, dan is Michael Bruijstens een echte aanrader.
Manoj Soekhoe
Manoj Soekhoe
20:05 22 Aug 18
Bedankt Michael, na de eerste training had ik geen pijn meer in mijn nek, doordat je mij de nekspieren hebt laten trainen zoals ik nooit eerder had gedaan. Fysio is niet meer nodig.
hendrik hendriksontje
hendrik hendriksontje
06:20 02 Aug 18
Hij heeft een voedingsschema voor mij gemaakt, met als doelstelling dat ik over 10 weken mijn six-pack terug zou hebben. Binnen 5 weken heb ik mijn doel al bereikt, dankzij de juiste tips en het voedingsplan van Michael. Echt een aanrader!!. Een echte sportman. Bedankt Michael.
Pydna Alliance
Pydna Alliance
21:02 11 Jun 18
Michael is een echt goede trainer en staat steeds achter mij. Hij heeft heel veel verstand van zijn werk en weet zeer veel over voeding, afvallen, spieropbouw, conditie en krachttraining. Ik ben binnen vier maanden rond 12 kilo vet kwijt en een heb een hoop spiermassa opgebouwd. Mijn conditie is erg gegroeid. Ik had nooit verwacht dat ik zo een zin in sport zou krijgen. Een echte aanrader.
Bekijk alle beoordelingen